Jaluzele verticale: instructiuni montaj

AcasaJaluzele VerticaleJaluzele verticale: instructiuni montaj

Jaluzele verticale: instructiuni montaj

În funcţie de masurători şina poate fi montată:

A. In tavan

Se vor măsura 8 cm de perete şi se vor executa perforările. În cazul balcoanelor sau al interioarelor care sunt închise de geam termopan trebuie ţinut cont la măsuratoare de mânerul de deschidere al geamului, care este mai în exterior.
Se vor folosi:

a. dibluri de 6/40 pentru tavan simplu;
b. dibluri de 6/60, 6/80 pentru tavan îmbrăcat cu celuloză sau polyester;
c. pentru tavan din rigips se vor folosi dibluri speciale de rigips.
După ce s-au executat perforările şi s-au fixat clemele de prindere pe tavan, se va fixa şina pe clemele de prindere prin clipsare. Şina cu mecanismul de acţionare poate fi montată pe partea stângă sau pe partea dreaptă.
După ce s-a fixat şina, lamelele de material se vor monta pe carucioarele şinei în ordine crescătoare prin agăţarea umeraşului de lamela de material pe cărucior. Lamelele de material sunt legate în partea inferioara una de alta cu un şnur care se clipseaza pe urechile greutăţilor. În cazul sistemelor de deschidere T3 (cortina), acest şnur trebuie tăiat de la jumătatea lui pentru a putea permite deschiderea jaluzelei.

B. Pe perete

Şina se montează prin intermediul unor console. În funcţie de măsurători se vor monta intâi consolele pe perete, de care se fixeaza clemele de prindere, apoi se vor urma instrucţiunile de la prinderea pe tavan.

Posteaza un comentariu

Call Now Button