Montaj jaluzele orizontale standard

AcasaJaluzele OrizontaleMontaj jaluzele orizontale standard

Montaj jaluzele orizontale standard

Pregătiţi toate instrumentele necesare. Marcaţi locul unde se vor monta sistemele de prindere a jaluzelei (clemele). Clemele de prindere a jaluzelei trebuiesc instalate la aceeaşi distanţă de cele doua margini ale ferestrei astfel încât în momentul în care se prinde bagheta de sus mecanismul de acţionare al jaluzelei să nu fie ascuns.

In locul marcat montati clemele de prindere a jaluzelei pe geam, cu partea concavă în sus (partea gaurita in forma de cerc in jos). Introduceti in clemele de prindere jaluzeaua orizontala si o fixati cu capacelul clemei.

În cârligul mecanismului se va introduce betisorul pentru manevrarea jaluzelei. Prin rotirea betisorului se reglează cantitatea de lumină care patrunde in interior.
Prin şnurul, cu ajutorul căruia se acţioneaza jaluzeaua (sus/jos), se introduce clopotelul orientat cu partea ascuţită în sus si se face un nod ca sa nu iasa de pe sfoara.

Montajul sistemului cu fixare jos

Montati clemele de prindere in partea de jos pe rama ferestrei, ca în imagine, o clema este montat pe partea stânga a ferestrei şi celalalt pe partea dreaptă. Odată instalat sistemul de prindere inferior a jaluzelei se fixeaza contragreutatea in cele doua cleme. Capacul contragreutatii de jos a jaluzelei are doi pinteni mici, pe când cele doua cleme au mici adancituri în mijlocul lor.

Montajul sistemului prindere cu ghidaj

In cazul in care ati optat pentru Prinderea cu Ghidaj pe sfori a jaluzelei orizontale se procedeaza in felul urmator: Instalaţi suportul inferior pe marginea ferestrei in partea de jos (vezi imaginea), se trece sfoara ghidajului prin piulita reglabila, se intinde la maxim sfoara si cu ajutorul unei surubelnite se insurubeaza surubul de fixare.

Posteaza un comentariu

Call Now Button