Montaj rolete simple şi cu casetă

AcasaRoleteMontaj rolete simple şi cu casetă

Montaj rolete simple şi cu casetă

Roletele pot fi de doua tipuri: simple sau cu caseta, fiecare tip de roleta având o procedura specifica de masurare si montare.

Roleta interioara cu caseta
Roleta interioara cu caseta este prevazuta cu mecanism de înfasurare asezat în caseta de aluminiu. Pânza este prevazuta cu profile de ghidare din aluminiu.

Acest tip de roleta este destinat montarii în tocul ferestrei. Roleta nu deterioreaza tâmplaria si nu diminueaza luminozitatea ferestrei.
Roleta interioara cu caseta mica nu trebuie sa depaseasca lungimea de 120 cm a casetei si înaltimea pânzei de 180 cm. În cazul în care una dintre aceste dimensiuni este depasita roleta interioara va fi confectionata pe caseta mare.
Masurarea roletei cu caseta
Pentru a efectua o masuratoare buna este indicat sa efectuam doua masuratori. Prima data vom masura dimensiunile geamului termopan pentru a stabili dimensiunile pânzei iar apoi vom masura din bagheta în bagheta pentru a stabili dimensiunile casetei din aluminiu, dimensiunea finala.

Montarea roletei cu caseta

Roleta interioara simpla
Roleta interioara este o roleta cu pânza care are ca mecanism de actionare un lantisor pentru înfasurarea pânzei. Roleta interioara cu ax mic nu trebuie sa depaseasca lungimea axului de 120 cm si înaltimea pânzei de 180 cm. În cazul în care se depaseste una dintre dimensiuni roleta interioara va fi confectionata pe ax mare.

Masurarea roletei simple
Pentru a efectua o masuratoare buna este recomandat sa masuram dimensiunile pânzei, de preferat din bagheta în bagheta geamului termopan. În momentul confectionarii roletei, lungimea axului va depasi cu 4 cm (ax mic) sau 6 cm (ax mare) datorita sistemelor de prindere. Daca masuratoarea lungimii axului va fi cea finala adica cu tot cu mecanismele de prindere, pânza va fi mai mica si riscam sa nu acoperim toata suprafata geamului. Înaltimea materialului va fi luata tot din bagheta în bagheta a geamului termopan la care se vor adauga 5 cm pentru ca în momentul în care roleta va fi rulata pe toata suprafata geamului cei 5 cm sa ramâna pe axul roletei.

MASURAREA si MONTAJUL ROLETEI CU CASETA PREMIUM

Dimensiunile care se dau in lucru sunt dimensiunile de panza si se masoara:
Daca ghidajele se monteaza pe bagheta geamului termopan se masoara dimensiunea intre baghete la fel ca la roletele cu caseta (Vezi schita L1 si H1).
Daca se monteaza pe profilul geamului termopan (pentru cazul baghetelor ce nu permit lipirea ghidajelor) se masoara cota cu tot cu bagheta (Vezi schita L2 si H2). Cota finala pe latime cu ghidaje va fi cu 50mm mai mare fata de cota panzei iar dimensiunea casetei cu 70mm mai mare fata de cota panzei(caseta este mai lata cu 20mm fata de ghidaje).
Montajul este identic cu montajul roletei caseta standard.

Posteaza un comentariu

Call Now Button